Over mij….

Te lang heb ik niet goed voor mezelf gezorgd en het pad van anderen bewandeld. Door mezelf niet goed genoeg te vinden en te willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Mijn eigen grenzen niet aan geven, geen NEE durven zeggen en problemen van anderen tot mijn eigen problemen maken.

Ik was zo bezig met de buitenwereld dat ik mezelf kwijtraakte. Ik zette m’n masker op alsof er niks aan de hand was en ging maar door en door.

Totdat ik in 2016, het jaar dat ik 41 werd, mijn 3e burn-out te pakken had. Ik was toen moeder van twee beginnende pubers, had een fulltimebaan in het onderwijs als leerkracht en schoolleider.

Mijn emmer was behoorlijk overgelopen en ik was totaal de verbinding met mezelf kwijt. Ik noemde het “van ’t padje af”. Ik wist niet meer wie ik was, had PTSS, chronische stress, totaal uitgeput en was ongelofelijk moe. Moe, moe en nog eens moe. Soms wilde ik dat er een ander woord voor bestond.

Er volgde een lange periode van enkele jaren van herstel en vooral veel rust. Ik nam de tijd om weer tot mezelf te komen. Ik stond op een tweesplitsing. Wat wil IK nu? Welke kant ga IK nu op?

Ik koos voor het pad naar mijn hart toe en dat betekende dat het roer om moest. Ik wilde zelf de kapitein van mijn eigen schip zijn. Ook al zat ik in een zware storm met hoge golven, ergens voelde ik dat ik er klaar voor was om te ontdekken wie ik ben, wat ik wil en waar ik blij van word.

Het was een weg van harT werken aan mezelf, nieuwe inzichten en bewustwording. M’n emotionele rugzak die ik meedraag, werd steeds leger en leger. En jeetje wat was hij achteraf zwaar. M’n onverwerkte emoties, opgestapelde blokkades en opgebouwde stress kon ik steeds meer en meer loslaten.

Stapje voor stapje kwam ik weer terug bij mezelf en leerde ik om mijn grenzen, gevoelens en emoties aan te geven. Ook leerde ik om weer naar mijn eigen gevoel en lichaam te luisteren.

Bezig zijn met m’n binnenwereld en m’n innerlijk kind helen heeft me veel gebracht. Ik ervaarde steeds meer geluk, energie, ontspanning en vooral verbinding met mezelf.

Ik volgde diverse opleidingen en trainingen in het teken van mijn persoonlijke ontwikkeling en innerlijk werken. Er ging een nieuwe wereld voor me open waarin ik me steeds bewuster werd dat ons lichaam en geest zo sterk samenwerken en dat we vooral handelen vanuit ons onderbewustzijn. Ook de bijzondere wereld van hormonen en geconcentreerde voedingsstoffen leerde ik kennen.

Het blijft een proces en ook in kom mijn uitdagingen nog steeds tegen op m’n pad. Maar mijn burn-out ligt steeds verder achter mij en wordt het steeds leuker om JA te zeggen tegen mezelf, te luisteren naar mijn hart, m’n eigen kernwaarden te leven en de dingen te doen waar ik blij en vrolijk van word.

In mijn praktijk ‘Op je pad’ voor integrale therapie & (kinder)coaching help ik je graag om (weer) op je eigen levenspad te wandelen en hoe je ondertussen je gevulde rugzak kan legen.

Ik wandel graag een stukje mee.

Zorg goed voor jezelf. Liefs Vicky👣